Over ons

EVEN VOORSTELLEN


Een geschiedenis die méér dan 100 jaar teruggaat !

Het plaatsen van glas in vensters en ramen was 100 jaar geleden geen aparte bezigheid. Het was de schilder of schrijnwerker die dit werk “en passant” verrichtte.

In oktober 1900 werd aan Julien De Landtsheer toelating verleend om een schrijnwerkerij uit te baten achter zijn woning in de Brandstraat 14 te Boom.

Omstreeks 1912 werd de schrijnwerker een glashandelaar.

Hij opende een spiegelfabriek op het adres waar de huidige glashandel nog steeds gevestigd is en produceerde spiegels door de achterkant van glas te verzilveren.

De Wereldoorlog 1914-1918 vertraagde de opgang van zijn handel.

Maar daarna, tijdens het “Interbellum”, kwam de grote doorbraak en werden zijn zonen en dochters in het bedrijf ingeschakeld. Willy De Landtsheer, kleinzoon van de stichter, maakte de evolutie mee van de dubbele ramen naar het thermische en geluidswerende glas.

Zijn zoon Johan en schoonzoon Raf zetten de groei van het meer dan honderdjarige bedrijfmet succes verder !

Bedrijfsprofiel

De glashandel groeide uit van een veelbelovende ambachtelijke éénmanszaak onder leiding van Willy De Landtsheer, tot een dynamische vennootschap die nu geleid wordt door Johan de Landtsheer en Raf Lodewyckx.

In dit familiebedrijf staat de persoonlijke aanpak garant voor service en kwaliteit.

Wij bieden een breed gamma glasproducten op maat aan, zoals spiegels, figuurglas, glazen deuren, wanden, borstweringen, enkel en dubbel glas met specifieke kenmerken naargelang de wensen van de klant, enzovoort.

Verder zijn we gespecialiseerd in de vervanging van enkel door dubbel glas.

© Boomse Glashandel nv